Meest gestelde vragen over de overname van sportschool Fit Living Well Bodegraven

Het grote nieuws van afgelopen zaterdag kwam voor sommige leden best als een verrassing. Er zijn veel vragen ontstaan. Om de onduidelijkheid weg te nemen geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de overname van sportschool Fit Living Well Bodegraven. Het team blijft. En wat kun jij  als lid van Fit Living Well nog meer verwachten? Lees hieronder onze antwoorden.

Mocht je na het lezen toch nog vragen hebben, dan kun je op dinsdag 29 juni tussen 11:00 en 13:00 uur binnenlopen. Rosanne is dan aanwezig bij sportschool Fit Living Well om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kunnen wij je op een later moment ook altijd persoonlijk te woord staan.

1.Het kleinschalige vind ik juist zo fijn bij Fit Living Well, blijft die na de overname ook zo?  

Jij bent nu gewend om te sporten bij Fit Living Well in een kleinschalige omgeving, zonder je ongemakkelijk te voelen. Veel mensen hebben nu hun bedenkingen of dit wel zo blijft. Wees gerust, dat blijft zo, juist omdat dit in Bodegraven uniek is. N-Joy gaat zich verbreden qua doelgroep, de twee locaties houden we daarom ook gescheiden. Voor fitness word je bijvoorbeeld lid van één locatie, net waar jij je prettig voelt. Jij kiest in welke omgeving jij wilt sporten en daar kunnen we je ook bij helpen. In een persoonlijk gesprekje leggen wij uit wat je kunt verwachten op de locatie Doortocht en op de locatie Margrietstraat. Iedereen moet zich thuis voelen en daarom richt N-Joy zich op echte persoonlijke begeleiding. Dat zul je straks ook terugzien op jouw vertrouwde sportschool.

2.Blijft Stephanie yogalessen geven? 

Jazeker! Alle instructeurs van Fit Living Well worden overgenomen door N-Joy en dus ook Stephanie. We doen ons uiterste best om het groepslesrooster zo veel mogelijk hetzelfde te houden.

3.Hoe zit het met alle andere groepslessen? 

Groepslessen blijven gewoon bestaan. Straks kun je voor het deelnemen aan groepslessen wisselen van locatie als je dat zou willen. Op die manier krijg jij een zeer uitgebreid lesrooster aangeboden met nog meer lessen dan er al waren. Zie ook het kopje over welke faciliteiten er nog meer bij komen.

4.Welke medewerkers gaan we terugzien?  

Na het vertrek van Sanne zullen de instructeurs van N-Joy ook deels op de Doortocht komen werken. Je zult dus een aantal nieuwe gezichten zien de komende tijd. Deze medewerkers gaan in de maand juli meelopen om de leden en de omgeving te leren kennen.

5.Wat is medische fitness? 

Medische fitness is zelfstandige fitness, groepstraining en/of personal training onder begeleiding van een ervaren medische professional en/of fysiotherapeut of fysiotherapeut in opleiding. Er komen straks groepstrainingen (met maximaal 6 mensen) voor mensen met specifieke klachten die in een veilige omgeving aan hun gezondheid kunnen werken. Denk hierbij aan groepen voor rugklachten, overgewicht, reuma en artrose, osteoporose, diabetes en andere soorten klachten. Trainen voor een operatie of revalideren kan daar ook bij horen. Uiteraard kun je ook zelfstandig trainen onder begeleiding of personal training volgen van een van onze trainers of fysiotherapeut als je dat fijner vindt.  Onder bepaalde voorwaarden kan dit zelfs vergoed worden door de zorgverzekeraar.

6.Kan ik straks nog steeds reserveren via de app? 

Alle leden worden per 1 augustus overgezet naar het online systeem waar N-Joy mee werkt. Daarmee komt Virtuagym te vervallen. We helpen je bij het installeren van de nieuwe app waar je meer mogelijkheden hebt. In de nieuwe app kun je bijvoorbeeld de geldigheid van je abonnement inzien, kun je betalingen doen en natuurlijk ook eenvoudig fitness of groepslessen reserveren. Je ontvangt in de loop van de maand juli een email met een activeringslink. Kom gerust langs met je telefoon bij de balie, dan helpen we je op weg.

We hebben nog een app die vergelijkbaar is met Virtuagym; hierin kun je online lessen volgen en je fitnessschema inzien en bijhouden, je gewicht, vetpercentage, bloeddruk, glucose e.d. bijhouden. Je kunt zelfs je sporthorloge verbinden met de app en je dagelijkse beweging buiten de sportschool bijhouden. Dat werkt heel motiverend, merken wij, want je kunt via deze app ook in contact blijven met je trainer en altijd vragen stellen. Ook van deze app ontvang je in de loop van juli een mail met een uitnodiging om de app te activeren op je telefoon.

7.Wat komt er in de plaats van de Milon Cirkel? 

De Milon Cirkel is enigszins verouderd en daarom hebben we besloten deze niet over te nemen. Voorlopig maken we van dit gedeelte een vrije trainingsruimte. De Milon apparatuur maakt plaats voor andere apparaten waar je een net zo effectieve circuittraining kunt doen. Ben jij een Milon-sporter? Dan kun je vanaf 1 augustus elke ochtend én avond jouw training volgen. Onder begeleiding van een instructeur doe je in 30 minuten dezelfde soort oefeningen als je gewend was op de Milon Cirkel. De instructeur let op de uitvoering van jouw oefeningen en helpt je met instellen van de apparaten. In de nabije toekomst is het plan om een soortgelijk concept als de Milon Cirkel te plaatsen. Uiteraard blijft er een mogelijkheid om het circuit zelfstandig uit te voeren.

8.Wat voor faciliteiten komen er bij? 

Als lid van Fit Living Well kun je straks gebruikmaken van de zonnebank bij N-Joy Sportcentre in de Margrietstraat. Daarnaast wordt het groepslesrooster fors uitgebreid omdat de groepslessen wel gecombineerd zullen worden met de andere locatie, waarbij jij kunt kiezen waar je sport. Lessen als Zumba, Hardlooptraining, Bodyshape, Xcore, Medische Pilates, Kickboksen en Spinning zijn erg populair.

9.Kunnen we straks ook in het zwembad sporten?

Niet iedereen weet dit, maar inderdaad, N-Joy heeft een samenwerking met Zwembad OptiSport De Kuil Bodegraven en dat is een geweldige aanvulling. Met sporten in het water maken we sporten voor een nog bredere doelgroep mogelijk. Vanaf 1 augustus kun je voor slechts ‚ā¨ 2,-¬†per keer aan¬†de volgende lessen in het zwembad deelnemen:

  • Aqua Varia (Aqua fitness met elke les een ander aanbod)
  • Aqua Zumba (dansen in het water!)
  • Aqua Joggen¬†(door de 'wetbelt' om je middel zweef je rechtop in diep water, terwijl je loopbewegingen maakt en oefeningen doet)
  • Aqua Vitaal (instuiflesvoor ouderen met verschillende activiteiten)
  • Aqua Bootcamp (Bootcamp les in het water en op de kant)
  • Aqua Therapie (Aqua fitness voor mensen met chronische aandoeningen)